Com fer gelats de diferents gustos amb plàtan, tan sols amb dos ingredients naturals. 

En època d’estiu els gelats són la debilitat de molts de nosaltres, però la majoria dels que trobem al mercat estan plens de greixos, sucres, conservants i altres productes que encara que estiguin autoritzats pel consum, no resulten gaire beneficiosos per la nostra salut.

Avui us explicarem com fer gelats del gust que vulgueu amb tan sols dos ingredients, plàtan, fruita o xocolata però sempre productes naturals.

El primer que hem de fer és triar uns plàtans que estiguin una mica madurs, com més madurs siguin més dolç quedarà el gelat, sense necessitat d’afegir sucre.

Recepta de Cuina, Com es fa – Gelats de plàtan

Ingredients: 

  • 4 plàtans per cada gelat (16 plàtans)
  • 4 cullerades de xocolata en pols pel gelat de xocolata
  • 200 grams d’aranyons pel gelat d’aranyons
  • 2 beines de vainilla pel gelat de vainilla
  • 1 llimona pel gelat de llimona

Preparació:

El procediment és el mateix per tots els gelats. Pelem i tallem els plàtans a rodanxes d’un o dos centímetres de gruix i els congelem com a mínim dues o tres hores. Si algun dia tenim plàtans molt madurs, congeleu-los en bossetes i sempre els tindreu a punt per fer un gelat.

La resta de fruites també les haurem de congelar, els aranyons sencers i la llimona tallada en vuit trossos, recordeu rentar la fruita abans de manipular-la.

Per fer el gelat, simplement es tracta de treure els plàtans del congelador (4 per cada gelat), posar-los en el got d’una processadora d’aliments o en el got de la trituradora, afegir la fruita del sabor que vulgueu i triturar fins que ens quedi una textura cremosa.

En el cas de la xocolata posem els plàtans i les quatre cullerades de xocolata en pols. En el cas del de vainilla, remullar les beines i un cop estiguin toves, obrir-les al llarg i amb l’ajuda d’una cullera traiem la polpa i l’afegim als plàtans.

Hem dit que eren gelats amb tan sols dos ingredients naturals, però si li voleu donar un toc especial, per exemple al de xocolata li podeu afegir trossets d’una pastilla de xocolata ratllada, al de llimona la raspadura d’una llimona i al de vainilla una mica de canyella en pols pel damunt.

Són gelats que s’han de menjar al moment, no es poden congelar, com a molt deixar-los a la nevera mentre dinem o com a màxim una hora. Servir en una copa o en boles i els podem acompanyar de fruits vermells.

Tags: Gelats

Notícies semblants: