El Suprem revoca els permisos atorgats per l’article 100.2 de règim penitenciari de Carme Forcadell

El Tribunal Suprem s’ha pronunciat sobre els permisos de sortida de la presó de Carme Forcadell, revocant l’aplicació de l’article 100.2 del règim penitenciari i deixant la porta oberta a revocar també la semillibertat que tenen actualment els nou presos polítics catalans.

Des de la setmana passada que van passar al tercer grau en el règim penitenciari, els permisos que les Juntes de Tractament de les presons atorguen han de ser avalats pel Tribunal Suprem i no per les Audiències Provincials com era fins ara.

Aquesta decisió d’avui sobre Carme Forcadell, no tindrà efectes immediats, però la podem considerar com un anunci sobre què decidiran pel que fa al règim de semillibertat, tot apunta que s’oposaran i els nou condemnats pels fets de l’1 d’Octubre hauran de tornar a dormir a presó cada dia de la setmana.

El Suprem amb aquest auto estableix un precedent consistent en què la flexibilització dels permisos penitenciaris, haurà de ser revisada pel tribunal que ha sentenciat i no per les Audiències Provincials com fins ara, un nou criteri perillós pels presos polítics catalans, que a partir d’ara l’última paraula sempre la tindrà la Sala del Magistrat Marchena.

Aquesta resolució del Suprem ha estat a instància d’un jutge de Lleida que és el que té la competència de la presó de Mas d’Enric, encara que aquesta estigui ubicada dins la província de Tarragona, que va decidir elevar al Suprem els recursos de la Fiscalia sobre l’article 100.2 concedit a Carme Forcadell, malgrat que la Carme ja havia canviat de presó, actualment compleix condemna a Wad-Ras.

El Suprem en la seva resolució argumenta que revoca els permisos de sortida per falta de justificació i desconnexió amb la reinserció, que no hi ha cap relació entre les activitats que fa la Carme en les seves sortides, recordem voluntariat i acompanyament d’un familiar gran, amb el delicte de sedició pel que ha estat condemnada.

Per tant, l’alt tribunal de la justícia espanyola, considera “injustificable el régimen de libertad de facto”, del que gaudeix la Carme abans de complir la quarta part de la condemna. Recordem que ha estat condemnada a 11 anys i mig.

Tant la Carme com la resta de presos polítics catalans han volgut demostrar la seva indignació a través de les xarxes socials.

 

Tags: Carme Forcadell, Suprem

Notícies semblants: