Plataforma per la Llengua impulsa una campanya per aturar la castellanització de TV3

Plataforma per la Llengua ha engegat una campanya que amb el títol Canvia.cat el que pretén és recollir signatures per demanar a la televisió pública de Catalunya que aturi la castellanització de TV3.

En la seva petició, Plataforma per la Llengua, considera que cada cop hi ha més continguts emesos en castellà, oblidant d’aquesta manera un dels principis fundacionals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i que no és un altre que “difondre i promocionar la llengua i la cultura catalana”.

Fan referència expressament a programes com Polònia, l’APMFAQS o la polèmica sèrie Drama. Argumenten que sovint en alguns programes compten amb experts de parla castellana quan podrien escollir altres de parla catalana i en moltes ocasions quan un entrevistat parla castellà, en lloc d’utilitzar la traducció simultània, el presentador o entrevistador passa directament al castellà.

De la mateixa manera que si hi ha una intervenció d’una persona de parla anglesa, alemanya, o qualsevol altra llengua s’utilitza la traducció simultània o es posen subtítols en català, perquè no es fa el mateix amb el castellà? Perquè donem per fet que tota l’audiència de TV3 coneix la llengua castellana, però això no ha de ser motiu per abandonar el seu principi fundacional.

En la mateixa petició també reclamen més programació de qualitat i en català pel públic jove i infantil, tal com teníem fa anys i no pas introduir programes, sèries o documentals en altres llengües. És per això que enviaran una carta a la cadena perquè s’aturi la castellanització de TV3 i defensar una televisió pública catalana de qualitat. Però per això necessiten les signatures de tots nosaltres. Si esteu d’acord, podeu signar a Canvia.cat

Tags: Plataforma per la llengua

Notícies semblants: