CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Croquetes de formatge i bacó

Ingredients:

  • Mig litre de llet sencera
  • 50 grams de mantega
  • 3 cullerades de farina
  • 200 grams de formatge al gust
  • 100 grams de taquets de bacó
  • 80 grams de bacó tallat fi
  • Ou i pa ratllat per arrebossar
  • Un polsim de nou moscada
  • Sal pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Escalfem la llet una mica perquè no estigui freda de la nevera, però no ha de bullir i reservem.

El formatge podem posar el que més ens agradi, com més curat sigui més gust a formatge tindran, en aquest cas, hem posat un manxec semi, per no amagar el gust del bacó.

En una paella desfem la mantega i afegim la farina, remenem i incorporem la llet molt a poc a poc i sense parar de remenar fins que es formi una massa espessa que es desenganxi de les parets de la paella, però que no es cremi.

Afegim el formatge i el bacó, remenant perquè s’integrin tots els sabors. Tastem de sal, però potser no caldrà afegir, posar una mica de pebre i un polsim de nou moscada. Passem la massa en un bol i deixem refredar.

Un cop freda, formem les croquetes, les passem per ou i les arrebossem amb pa ratllat.

Les fregim en abundant oli ben calent i les deixem damunt un paper de cuina perquè desprenguin l’oli.

Servir amb un trosset de bacó finet punxat amb un pal de broqueta.

Tags: Croquetes

Notícies semblants: