La Generalitat no aprova la construcció de la incineradora de Cercs

Fa quasi un any us informàvem que hi havia un projecte en marxa per tornar a obrir l’antiga Central Tèrmica de Cercs com una incineradora de residus industrials per generar electricitat, però estava pendent de l’autorització per part del govern de la Generalitat.

El Departament de Territori i sostenibilitat ha decidit no autoritzar la construcció perquè l’empresa no compleix els requisits necessaris i per incompatibilitat urbanística. Així ho ha comunicat el conseller de territori Damià Calvet al President del Consell Comarcal del Berguedà.

En quant es va presentar el projecte, va sorgir molta oposició per part de grups ecologistes i fins i tot es va arribar a crear la Plataforma anti incineradora de Cercs, que avui han tingut la seva recompensa. 31 ajuntaments de la comarca del Berguedà s’oposaven al projecte, excepte l’ajuntament de Cercs, argumentant que generaria llocs de treball.

Precisament Jesús Calderer, alcalde de Cercs va ser denunciat per la citada plataforma per irregularitats urbanístiques i contra el medi ambient. Ara la Plataforma anti incineradora de Cercs, celebra la notícia, però continuarà vetllant perquè qualsevol altre projecte sigui respectuós amb el medi ambient.

La Central Tèrmica de Cercs podria tornar a obrir com incineradora de residus. (03/10/2019)

Tags: Central Cercs

Notícies semblants: