La Diada més solidària que mai ja està en marxa. Voleu saber com serà?

Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida a la Diada Nacional de l’11 de setembre de l’any de la pandèmia. A causa del Coronavirus, aquest any serà una diada diferent que combinarà una acció virtual i una mobilització física, davant d’alguns dels edificis que té l’administració de l’Estat a Catalunya.

Fa uns dies L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència, van presentar com serà la Diada d’aquest any, que arrenca amb el lema “El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents”.

Foto: Assemblea Nacional Catalana

En la roda de premsa la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va afirmar que:

“Aquesta diada nacional és absolutament diferent, per la mateixa Covid-19 i la crisi econòmica i social que la segueix. Aquest 11 de setembre volem reivindicar que necessitem disposar de les eines d’un Estat Independent per tal de fer front a aquesta crisi i denunciar la discriminació que pateix Catalunya dins l’Estat espanyol”.

La mobilització virtual s’anomena #XarxaIndependència i ja està en marxa. Consisteix a crear vincles amb altres persones, amb un codi QR, a través d’un portal web. Tan sols necessitarem disposar del codi QR, validar-lo al portal web i indicar un nom d’usuari.

Cada codi QR  té un preu de 2 € i els beneficis seran destinats a fer front a l’emergència social i econòmica del país que estem patint a causa de la Covid-19. Es poden obtenir junt amb el pack de samarretes, a la botiga en línia de l’ANC, als Supermercats Bonpreu Esclat o a les territorials de l’ANC.

Amb cada codi QR podrem fer vincles amb 5 persones, 1 assemblea de base i 1 bloc social. En aquest vídeo ens expliquen com fer-ho.

Pel que fa a la mobilització física, en un principi s’ha pensat en concentracions en tres edificis d’organismes estatals:

  • Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE)
  • icines de l’Agència Tributària
  • Oficines de la Seguretat Social.

Un total de més de 60 punts repartits per tota Catalunya per evitar desplaçaments i grans aglomeracions i sempre respectant les mesures de seguretat que hi hagi en les dates de la Diada, que amb tota seguretat, seran portar mascareta i mantenir distància. Aquest any no s’organitzaran autocars i es recomana limitar els desplaçaments.

Aquí trobareu tota la informació XarxaIndependencia.cat     

I si voleu comprar el codi QR o la samarreta ho podeu fer a la Botiga de l’Assemblea

Tags: Diada

Notícies semblants: