L’Audiència de Barcelona arxiva la causa contra el jutge que va sentenciar a mort a Puig Antich

L’any 2017 l’Ajuntament de Barcelona conjuntament amb les tres germanes de Salvador Puig Antich, l’últim pres polític executat amb “garrote vil” pel règim franquista, van presentar una querella contra el jutge que va sentenciar a mort a Puig Antich, per un delicte de lesa humanitat.

Ara l’Audiència de Barcelona ha arxivat la causa contra Carlos Rey el jutge militar que va signar la sentència de mort, ja que la Llei d’Amnistia del 15 d’octubre de 1977, impedeix investigar violacions de drets humans comeses amb anterioritat a aquesta llei i el Consell de Guerra contra Puig Antich va ser l’any 1974.

Carlos Rey va ser l’únic jurista del tribunal militar i exercia com a ponent en el Consell de Guerra. Quan es va presentar la querella contra ell tenia 74 anys i estava exercint d’advocat. El Jutjat d’Instrucció número 9 de Barcelona, va arxivar la querella, la família i l’Ajuntament de Barcelona van recórrer la resolució i ara l’Audiència ho ratifica.

Recordem la història d’en Salvador Puig Antich (1948-1974)

Tags: Salvador Puig Antich

Notícies semblants: