Quines són i per què s’haurien de prohibir les mascaretes egoistes?

Des que la mascareta s’ha convertit en una peça obligatòria per sortir al carrer, molts són els que es pregunten quina és la que més ens protegeix. Segons l’opinió de tots els experts, la més recomanada és la quirúrgica que venen a les farmàcies per 0,96 €, és la que ens protegeix a nosaltres i protegeixen a les persones que ens envolten.

El terme egoista per qualificar a les mascaretes FFP2 i FFP3 proveïdes de vàlvula, el va pronunciar l’epidemiòleg Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries i portaveu del Ministeri de Sanitat durant tota la pandèmia al mes de juny i ho va fer perquè aquest tipus de mascareta protegeixen a la persona que la porta però no tant a les del voltant.

Les mascaretes FFP2 i FFP3 amb vàlvula estan dissenyades per evitar l’entrada de partícules quan s’inhala, però quan s’exhala l’aire expulsat per la persona que la porta es fixa en un punt concret i si aquesta persona està infectada, pot contagiar a les persones que es trobin al voltant.

La primera comunitat a prohibir-les va ser Galícia i després la va seguir Madrid, però com ja us vam informar fa uns dies, Alfonso Villagómez Cebrian, magistrat del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Madrid, ha deixat sense efecte les mesures adoptades per la comunitat madrilenya.

Notícies relacionades:

Un jutge de Madrid tomba l’ordre que prohibeix fumar al carrer i altres mesures

L’OCU analitza quines són les mascaretes més segures.

 

Tags: Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: