Multes de 100 € per aparcar al camí d’accés al Congost de Mont-rebei

Alguns visitants del Congost de Mont-rebei s’han vist sorpresos després de rebre multes per un import de 100 € per haver aparcat a la via d’accés del congost per la zona de Sant Esteve de la Sarga. Segons informa Segre.com, una dona va explicar que va anar al congost a practicar caiac i es va trobar el pàrquing de la Masieta tancat, per això va decidir aparcar a un costat de la via d’accés, quan va tornar al cotxe, va trobar la multa de 100 €.

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va explicar que els Mossos només sancionen si els vehicles ocupen una part de la via, com a mesura de seguretat per poder facilitar l’accés de vehicles d’emergència en cas de necessitat.

Aquest any que tant s’ha promocionat el turisme de proximitat, l’allau de gent a punts emblemàtics del nostre territori s’ha fet evident i potser no s’han pres les mesures adients per poder acollir-lo. Un altre poble de la zona, Corçà va fer l’altre dia una caravana lenta de vehicles per protestar per l’adequació d’un pàrquing per donar cabuda als vehicles que accedeixin al Congost de Mont-rebei.

Quan parlem de turisme de proximitat, segones residències o destins de caps de setmana, sempre es planteja la mateixa dicotomia entre la necessitat d’afluència de gent per salvaguardar l’economia del territori i els inconvenients que representa l’arribada de la gent de fora a la població local. Algun dia trobarem un terme mitjà que ens satisfaci a tots?

Notícies relacionades:

Llargues cues i col·lapse per accedir al Parc Natural d’Aigüestortes

Tags: Congost de Mont-rebei

Notícies semblants: