Els dos epidemiòlegs Antoni Trilla i Oriol Mitjà desaconsellen actes massius per la Diada

En la seva intervenció d’ahir a la nit al programa FAQS de TV3 els dos epidemiòlegs Antoni Trilla, cap d’Epidemiologia i Malalties Infeccioses de l’Hospital Clínic de Barcelona i Oriol Mitjà, investigador de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, que en algunes ocasions al llarg de la pandèmia han tingut opinions contradictòries, es van posar d’acord en una cosa, desaconsellar fer actes massius per la celebració de la Diada d’aquest any.

Oriol Mijà va dir que “És un risc que no hauríem d’assumir” i tots dos estan d’acord que encara que l’Assemblea Nacional Catalana hagi pres totes les mesures pel que fa a la participació en els actes presencials, marcant les distàncies de seguretat, es produirà una mobilitat innecessària en aquests moments, a tres dies de l’inici del curs escolar.

Això sense tenir en compte que sempre pot haver-hi gent descontrolada, com a totes les manifestacions que no respectin les normes establertes per les entitats organitzadores i en acabar els actes es produeixin aglomeracions i aldarulls.

Mitjà apunta que aquesta pandèmia pot durar tot un any més, almenys hem de tenir en compte aquesta idea, que la pandèmia no està superada i que l’any 2021 haurem d’aprendre a conviure amb ella. Per això els dos epidemiòlegs també estan d’acord que haurem de començar a pensar a suspendre la Cavalcada de Reis del 2021.

Oriol Mitjà ha aprofitat la participació en el programa de màxima audiència a Catalunya les nits del dissabte, per demanar als governs que comprin testos ràpids, els que poden detectar anticossos en tan sols deu minuts. Aquests testos facilitarien molt la vida social i salvaguardar l’economia. Si ens els fem abans d’entrar a un espectacle, a l’escola, acudir a una reunió de feina o fins i tot els nens fer-se’l abans d’anar a visitar els avis, seria una seguretat davant la propagació de la malaltia.

Algunes territorials de l’Assemblea Nacional Catalana han decidit suspendre els actes previstos per la Diada, per responsabilitat i precaució, per evitar contagis innecessaris. Una d’elles i potser un dels pobles que cada any feia una gran celebració ha estat la territorial de Berga.

Notícies relacionades: La Diada més solidària que mai ja està en marxa. Voleu saber com serà?

Tags: Diada

Notícies semblants: