Un empordanès presenta una denúncia contra la Policia Nacional per retenir-lo per respondre en català – “Háblenos en castellano”

Segons publica avui “El Món”, un veí de l’Empordà de 64 anys ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra contra el Cos Nacional de Policia per haver-lo retingut per respondre en català. Els fets van ocórrer el dimecres passat a primera hora del matí a l’Agullana a la Jonquera.

La Policia Nacional que tenia muntat un control a la carretera, van aturar el vehicle del denunciant, li van demanar la documentació i li van fer diverses preguntes, el problema va començar quan l’empordanès va respondre en català. A partir d’aquell moment van començar a escorcollar el cotxe de males maneres, fins i tot sense deixar-lo estar present en l’escorcoll.

Segons la denúncia presentada davant els Mossos d’Esquadra a la qual ha tingut accés El Món, quan va respondre en català els agents de mala manera li van dir, mentre feien comentaris despectius:

“No lo entendemosháblenos en castellano que estamos en España

També el van obligar a buidar una motxilla que portava i li van trobar tres navalles pallareses com les que acostumen a portar els pastors o la gent de pagès per dinar o per fer alguna tasca de la seva feina. Aquest tipus de ganivets no estan prohibits, però els agents li van decomissar.

El denunciant va anar a presentar una queixa pel tractament rebut a la Comissaria de la Policia Nacional, però va rebre el mateix tracte, li van dir “Si no me habla en español…, no lo entiendo, per això al final es va decidir a presentar denúncia davant els Mossos d’Esquadra i si no rep cap resposta, està decidit a arribar fins al jutjat.

Va estar retingut en un simple control de documentació uns tres quarts d’hora. En declaracions a El Món, va dir:

“Vaig perdre tot el matí, però no podem consentir que trepitgin els nostres drets”

Tags: Policia Nacional

Notícies semblants: