Mor el Pare Manel protector dels més necessitats amb 75 anys

Pare Manel – Foto: Facebook @fundacio.pare.manel

Avui ens ha deixat Manel Pousa Engroñat, el Pare Manel amb 75 anys, víctima d’una embòlia. El sacerdot feia dies que no es trobava bé i ahir va patir insuficiència respiratòria per la qual va ingressar a l’Hospital de la Vall d’Hebron on avui ha mort.

La prova de la Covid-19 que li van practicar a l’hospital ha donat positiu, però no es pot assegurar que l’embòlia que li ha produït la mort tingui relació amb el Coronavirus.

El Pare Manel era fill d’un matrimoni barceloní, encara que accidentalment va néixer a Granada, sempre ha viscut a Barcelona. L’any 1975 va ser ordenat sacerdot a la Parròquia de Sant Josep Oriol del carrer Diputació. Després va treballar com a capellà als barris més desfavorits de la ciutat, Trinitat Vella, Verdum, Roquetes o Nou Barris.

L’any 2004 va crear la Fundació Pare Manel per donar suport als col·lectius més vulnerables i treballar per a la reinserció de persones empresonades, les seves visites a les presons eren molt freqüents, llargues xerrades amb els presoners ocupaven gran part del seu temps.

Un gran estimat a la presó de Lledoners, no sols pels presos polítics catalans que van tenir l’honor de ser companys de llista electoral de Junts pel Sí en les eleccions al Parlament de Catalunya del 2015, sinó per tot el col·lectiu de presos. Molts han estat els missatges de condol i record que s’han publicat a les xarxes, però entre tots destacarem algun dels seus amics de Lledoners.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sentit condol a la família i amics de l’estimat Pare Manel. Descansi en Pau, segur que allà on sigui continuarà fent bones obres.

 

Tags: Pare Manel

Notícies semblants: