Carme Forcadell i Dolors Bassa, l’emotiu retrobament de dues companyes de cel·la.

Foto: Twitter @marcpuigperez

Ahir Carme Forcadell i Dolors Bassa es van retrobar en un acte d’ERC dedicat a la dona. Les dues polítiques catalanes durant la seva estada a la presó d’Alcalà Meco van compartir una cel·la de 8 m² amb lliteres, un lavabo i una prestatgeria de ciment.

En la trobada feminista organitzada per ERC, van voler reivindicar el paper de la dona en els serveis anomenats “essencials” que des de fa molts anys està mal pagat i ara amb la pandèmia s’ha posat en relleu que són imprescindibles.

També han volgut aprofitar l’oportunitat de reclamar-li al president de l’Estat, Pedro Sánchez que el pares dels infants que hagin de deixar l’escola per quarantena, sense estar infectats, puguin gaudir d’un permís retribuït. Sovint en aquests casos qui acostuma a deixar la feina per cuidar els fills, és la dóna, el que la posa en una inferioritat de possibilitats davant l’home en el món laboral.

Forcadell i Bassa s’han fet una emotiva abraçada en quant s’han trobat. Compartir una cel·la de 8 m² durant mesos, segur que crea uns llaços que no s’obliden mai. Malauradament a la nit les tornen a separar 140 km de distància, Forcadell a la presó de Wad Ras i Bassa a la de Puig de les Basses.

Tags: Carme Forcadell, Dolors Bassa

Notícies semblants: