Recull d’imatges de la Diada Nacional de Catalunya marcada per la distància a causa de la pandèmia.

Cornellà de Llobregt – Foto: Twitter @llopratsara

Molts eren els que posaven en dubte que durant els actes organitzats per la celebració de la Diada Nacional de Catalunya es poguessin garantir les mesures de seguretat decretades a causa de la pandèmia del Coronavirus, mascareta i distància.

Per les imatges que us mostrem a continuació, podreu comprovar com de nou els organitzadors de la Diada, l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència ens han tornat a sorprendre. De nou tornem a donar exemple de com és la ciutadania catalana, ni un paper a terra, ni una cadira trencada, un exemple de com es poden reivindicar drets sense emprar la violència de què tant ens acusen els tribunals de l’Estat.

Naturalment que hi ha provocadors i grups antisistema que un cop acabada la celebració oficial malauradament ens oferirà alguna imatge no desitjada, però això passa a tot arreu, en acabar un partit de futbol, un concert o un simple “botellón“. 

L’acte central de la celebració s’ha fet davant de la Delegació d’Hisenda de la plaça Letamendi de Barcelona, on han parlat Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC i Marcel Mauri vicepresident d’Òmnium, ja que el seu president, Jordi Cuixart està empresonat.

BARCELONA

Plaça Letamendi – Foto:Twitter @assemblea
Plaça Universitat – Foto: Twitter @assemblea
Granollers – Foto Twitter PrimariesG
Vic – Foto: Twitter CDRepublicaVic

GIRONA

Girona – Foto: Twitter @ICONNA1
Maçanet de la Selva – Foto: Twitter @assemblea
Ripoll – Foto @Twitter @assembleaTARRAGONA

TARRAGONA

A Tarragona una de les celebracions més originals ha estat la de Montblanc, l’ANC de la Conca de Barberà ha col·locat 1.500 sabates en la plaça Sant Francesc de la seva capital, com a símbol del camí cap a la Independència i per deixar una petjada en aquesta Diada tan especial.

Montblanc – Foto: Twitter @radio_montblanc
Tarragona – Foto: Twitter @ANCTarragona

LLEIDA

Òmnium Cultural ha omplert el Passeig de Lluís Companys amb 2.850 cadires buides en representació de cada una de les persones represaliades, cada cadira portava el nom d’una d’aquestes persones.

Tags: Diada

Notícies semblants: