El Ministre de Justícia anuncia que la setmana vinent es començaran a tramitar els indults dels presos polítics.

El Ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha anunciat per sorpresa de tothom, que la setmana vinent es començaran a tramitar els indults dels presos polítics catalans, condemnats pel Tribunal Suprem. Aquesta afirmació l’ha fet com a resposta a la pregunta de Laura Borràs, portaveu de JxCAT, en relació amb la independència judicial.

Campo, ha contestat amb aquestes paraules:

“El Ministeri sempre impulsa allò que normativament són els designis del govern, tramita els expedients de nacionalitat, tramita tots els problemes del registre civil i també està tramitant els indults. Per cert, aquells que a vostè la preocupen, es començaran a tramitar la setmana vinent”.

Encara que tan sols algunes peticions d’indults s’han fet públiques com la que va fer UGT per Dolors Bassa a la que es van afegir CCOO i altres entitats i personalitats, el Ministeri de Justícia té moltes peticions per tots i cada un dels condemnats pel procés.

Com tot procediment administratiu el ministeri té l’obligació de tramitar-ho i això és el que ha anunciat avui el ministre. A partir d’ara s’hauran d’escoltar a les parts de la causa, el Tribunal Suprem i la Fiscalia, la decisió final pot trigar a resoldre’s entre quatre i sis mesos.

Tags: Indult, Presos polítics

Notícies semblants: