Lluís Llach en una entrevista del 2010 li explica a Miguel Bosé perquè no canta en castellà. Escolteu la resposta.

L’any 2010 en un programa de TVE Miguel Bosé entrevistava a Lluís Llach, després que conjuntament amb Pedro Guerra havien interpretat la cançó “Siete Puertas” del cantautor canari, cada un la va interpretar en la seva llengua.

Durant l’entrevista Miguel Bosé, que darrerament torna a estar en els mitjans de comunicació i més d’un dia “trending topic” en les xarxes per la seva posició negacionista del Coronavirus, li va preguntar al cantautor gironí perquè no havia cantat mai en castellà, ni tan sols en un cas excepcional i la resposta de Lluís Llach va ser la següent:

Primer: “perquè el català és una llengua que fonèticament té recursos per expressar coses irracionals”.

Segon per motius polítics: “jo vaig començar a cantar durant el franquisme on cantar en català estava prohibit i era una manera de fer la punyeta sense haver de fer cap declaració de principis, que també estaven prohibides”. “Si uno cantaba en catalán ya sabía que le iban a dar”.

Tercer:  perquè pertany a una cultura petitona, “una cultura de deu milions de persones” i si com a cantant pot deixar un patrimoni de cançons que la gent pugui escoltar i cantar en la seva llengua, ja està satisfet.

I per acabar Miguel Bosé li proposa que si s’atreveix a cantar en castellà, ell ho farà en català, Lluis Llach, coherent amb les seves idees, respon amb un simple NO.

Aquesta entrevista que estava oblidada, aquests dies algú l’ha recuperat i s’ha fet viral a les xarxes. Escoltem-la.

Tags: Lluís Llach

Notícies semblants: