Una fotografia dels Alps des de la Vall de Núria, Rècord Guinness a la fotografia més distant que s’ha fet mai.

Massís dels Ecrins als Alps

Marc Bret i Gumà és un fotògraf paisatgista català especialitat a fer fotografies a gran distància, el fotògraf dels horitzons llunyans. En Marc sempre s’ha caracteritzat per fer fotografies de llocs llunyans, el gener del 2016 va retratar la serra de Tramuntana de Mallorca des del Tibidabo de Barcelona.

Ara ha entrat en el llibre dels Rècord Guinness gràcies a una fotografia feta el 14 de juliol del 2016. La foto feta des del Pic de Finestrelles, una muntanya de 2826 m d’altitud situada a la Vall de Núria, entre l’Alta Cerdanya i el Ripollès en la que es capta el massís dels Ecrins dels Alps francesos, 443 km separen els dos punts.

La Vall de Núria

En Marc es va proposar aquesta fita fa uns anys quan va esbrinar que la fotografia a més distància feta mai era una del Mont McKinley, el pic més alt d’Amèrica del Nord situat a Alaska, feta des de Mount Sandford, un volcà que està a 366 km. En Marc va començar a pensar a superar aquesta distància i ara fa quatre anys ho va aconseguir.

En Marc tenia clar que la foto que havia de fer era del massís dels Ecrins, però havia de buscar el lloc perfecte des d’on ferla i es va posar a estudiar diferents opcions fins que va trobar el lloc ideal, ara tan sols calia esperar que les circumstàncies meteorològiques fossin les adequades.

La millor hora per fer aquest tipus de fotografies és a primera hora del matí, quan encara no ha sortit el sol, que és quan més ressalten les siluetes llunyanes i el pic de Finestrelles sobre la Vall de Núria, era el lloc ideal.

Aquest és el resultat de tota aquesta feina feta pel Marc i que podeu observar en el seu bloc: Horitzons Llunyans.

Tags: Alps, Fotografia, Record Guinness

Notícies semblants: