El Tribunal Suprem inhabilita per unanimitat al President Quim Torra


0

La Sala Penal del Tribunal Suprem, per unanimitat dels cinc magistrats, ha fet pública la sentència en la qual condemna al President de la Generalitat, Quim Torra, a un any i mig d’inhabilitació per exercir càrrec públic a conseqüència de la desobediència per no haver retirat una pancarta del balcó del Palau de la Generalitat demanant la llibertat dels presos polítics, en període de campanya electoral.

Amb aquesta resolució el Suprem confirma la decisió que havia pres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que serà l’encarregat d’executar la sentència i quan ho faci, Quim Torra haurà d’abandonar la presidència de la Generalitat i el president del Parlament, Roger Torrent podrà activar el procés electoral.

En quant Torra abandoni la presidència, serà el vicepresident Pere Aragonès qui agafarà el càrrec en funcions. Els dos partits que formen el govern, Junts per Catalunya i ERC s’han reunit en diverses ocasions aquests darrers dies per arribar a un acord sobre la governabilitat fins que es convoquin les pròximes eleccions.

Quim Torra manté l’agenda prevista per avui i fins que no li sigui comunicada oficialment la sentència del Tribunal Suprem. Les entitats sobiranistes han anunciat mobilitzacions per aquests pròxims dies.


T'agrada? Compartiex-ho!

0

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
2
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.