Siri, l’assistent de veu d’Apple aviat parlarà català

En Siri, l’assistent de veu de la nord-americana Apple, aviat serà el primer a parlar català. La notícia ha saltat quan hem sabut que Apple està buscant un professor de català perquè en Siri aprengui la nostra llengua.

Segons ha publicat Apple en l’oferta de treball, l’analista que està buscant la companyia californiana, es dedicarà a “escoltar i transcriure arxius d’àudio i avaluar la resposta i l’ús de la llengua de Siri”,
“Utilitzaràs els teus coneixements lingüístics i culturals, juntament amb les teves capacitats analítiques, per avaluar respostes en funció d’unes pautes”.

Els requisits per optar al lloc de treball que es desenvoluparà a Barcelona són: tenir el títol de batxillerat o experiència professional equivalent, fluïdesa en la llengua catalana, excel·lent comprensió, gramàtica i capacitat de correcció així com per entendre els matisos verbals dels dialectes del català, ser usuari de Siri i nivell d’anglès alt.

Si voleu optar al lloc de treball podeu enviar el CV a través de Siri Annotation Analyst – Catalan Speaking

Plataforma per la Llengua en l’informe d’aquest any ja va deixar constància que cap dels 32 assistents de veu que hi ha al mercat, parlen català. Des de l’any 2018 estaven lluitant amb Apple perquè incorporessin la nostra llengua tant a Siri com a l’assistent per a cotxes Apple CarPlay, però Apple va contestar que no tenien cap intenció de fer-ho, ara sembla que han canviat d’opinió i finalment podrem escoltar a Siri en català.

Esperem que algun dia la nostra llengua sigui present en totes les plataformes, aplicacions i assistents, com Google o Alexa, l’assistent de veu d’Amazon.

Tags: Apple, Siri

Notícies semblants: