El millor croissant de mantega 2020 de tot l’Estat el fa la Pastisseria Brunells de Barcelona

Foto: Wikimedia Commons – Casa Josep Llonch, d’Oleguer Vilageliu (1852), al carrer de la Princesa núm. 22, a la cantonada amb el carrer de Montcada, a Barcelona. Vista dels baixos de Princesa, amb la pastisseria Brunells.

De nou la ciutat de Barcelona i Catalunya en general poden presumir que es fa el millor croissant de mantega de tot l’Estat. Com cada any el Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza el Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat i en aquesta XIII edició que s’ha celebrat aquest matí a l’Escola de Pastisseria de Barcelona ha resultat guanyador Andreu Sayó Ferrer de la Pastisseria Brunells del carrer Princesa de la Ciutat Comtal.

Aquest guardó significarà una gran empenta per la Pastisseria Brunells, que el juny passat, malgrat la pandèmia de la Covid-19 es va atrevir a reobrir després de dos anys de tancament, segur que aquest premi serà un al·licient per continuar treballant com porten fent 178, des que van obrir l’establiment l’any 1852, amb un breu parèntesi de dos anys.

El croissant de mantega d’Andreu Sayó ha resultat el guanyador d’entre els 50 participants que aquest matí, entre les 8 i les 10 hores han fet coure els seus croissants artesans, perquè després fos un jurat professional qui decidís quin era el millor, basant-se en el color, el gust, l’acabat, el fullat, format i alveolat, tot seguint criteris de la professionalitat pastissera.

https://www.instagram.com/p/CF9eqrvBb2M/

A l’una del migdia es feia públic el resultat, que aquest any per mesures de seguretat davant la Covid-19, s’ha fet a través d’Instagram i Andreu Sayó de la Pastisseria Brunells pren el relleu a Toni Vera de la Pastisseria Canal que va guanyar l’any passat, totes dues de la ciutat de Barcelona. El premi té una dotació econòmica de mil euros.

Els guanyadors de les tretze edicions del Concurs al Millor Croissant de Mantega d’Espanya

 • 2008: Pablo Iglesias, professor de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona
 • 2009: Sant Croi – Barcelona
 • 2010: Hofmann – Barcelona
 • 2011: Turull – Terrassa
 • 2012: Sweet by Abraham Balaguer – Santa Coloma de Farners
 • 2013: Ochiai – Barcelona
 • 2014: Oriol Balaguer – Barcelona
 • 2015: Vallflorida Xocolaters – Sant Esteve de Palautordera
 • 2016: Canal – Barcelona
 • 2017: Prat Can Carriel – Roda de Ter
 • 2018: Sant Croi – Barcelona
 • 2019: Canal – Barcelona
 • 2020: Brunells – Barcelona
Tags: Millor Croissant

Notícies semblants: