Carme Forcadell assisteix a la gala dels Premis Ràdio Associació de Catalunya, lliure un premi i se’n torna a dormir a la presó.

Roger Torrent i Carme Forcadell davant del Liceu – Foto: @rogertorrent

Ahir es va celebrar la vintena edició dels Premis Ràdio Associació de Catalunya en el Foyer del Liceu que estava prevista fer-la el passat mes de març, però per culpa de la pandèmia de la Covid-19 es va haver d’ajornar i fer-la amb un format molt més reduït del que es fa cada any, tan sols van poder assistir unes 80 persones, practicament només els premiats i autoritats.

L’acte va ser presentat per Òscar Dalmau i Òscar Andreu del programa La Competència que cada migdia emet RAC1, cadena que s’ha endut el premi al millor programa de Ràdio d’aquest any per “Via Lliure” que s’emet els dissabtes i diumenges de 7 a 14 hores, dirigit per Xavi Bundó.

En la seva presentació els dos Òscar van voler reivindicar el paper que la ràdio en català ha jugat al llarg de la seva història, però sobretot en moments complicats com el que ara estem travessant aquest any amb la Covid-19. La ràdio és un dels acompanyants més fidels de moltes persones que es troben en un hospital, una forma de no sentir-se soles i continuar tenint relació amb l’exterior.

A la gala van assistir el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès, ara amb funcions de President per la inhabilitació de Quim Torra, Roger Torrent com a president del Parlament i l’expresidenta Carme Forcadell que va haver de marxar abans de finalitzar l’acte per dirigir-se a la presó de Wad Ras on ha de dormir cada dia entre setmana, les seves paraules en arribar van ser:

“Vinc a lliurar un premi i me’n vaig a dormir a la presó, per tant, hauré de marxar abans”.

Foto: @rogertorrent

Els guardonats de la vintena edició dels Premis Ràdio Associació de Catalunya:

  • Millor Professional (ex aequo): Benet Íñigo, Anna Punsí i Maria Núria Revetlle
  • Premi a l’Excel·lència: Esteve Giralt
  • Guardó 1924: “La Marató” – TV3
  • Millor Programa de Ràdio: “Via Lliure” – RAC1
  • Millor Programa de Ràdio Local: “Un dia Més” – UA1 Lleida Ràdio
  • Premi a la Innovació: laselva360.cat/maresme 360.cat
  • Premi a la Inclusió: “La Casa Ofala” – Ràdio Begues
  • Mencions d’honor: Manuel Oliveros, “Dies de Ràdio”, “Hawai 19.05” i “El Balcó”

El guardonat pel millor programa Xavi Bundó, director de “Via Lliure”, no va poder assistir a l’acte per estar en quarantena per haver estat en contacte amb una persona que ha donat positiu en Covid-19, però va voler enviar un missatge:

“Durant aquesta crisi hem demostrat que som un país de ràdio i això és un patrimoni que no podem obviar”.

Tags: Carme Forcadell, Premis Associació Ràdio

Notícies semblants: