Les reaccions a la Sentència absolutòria del Major Trapero i la cúpula d’Interior de l’1O

Aquest matí s’ha confirmat la notícia que ahir a la tarda anunciava la Cadena Ser sobre la sentència del Major Trapero i la cúpula d’Interior de l’1 d’Octubre.

Efectivament la sentència de l’Audiència Nacional ha estat absolutòria per a tots els encausats, el Major Josep Lluís Trapero, la intendenta Teresa Laplana, l’exsecretari general del Departament d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector general dels Mossos Pere Soler, per no haver quedat acreditat que donessin suport a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials a aquesta sentència absolutòria i moltes són les preguntes i els dubtes que sorgeixen ara sobre la condemna del Suprem.

Els Mossos d’Esquadra han volgut mostrar el seu sentiment davant aquesta bona notícia pel cos policial de Catalunya.

Joaquim Forn, Conseller d’Interior durant els fets de l’1 d’octubre, condemnat a 10 anys i mig de presó per sedició, el mateix delicte del qual ara el Major Trapero i la resta dels encausats han estat absolts.

Quim Torra, President de la Generalitat inhabilitat per exercir càrrec públic durant un any i mig per negar-se a treure una pancarta de llibertat presos polítics en període electoral, del balcó del Palau de la Generalitat.

Carles Puigdemont, un dels tres Presidents de la Generalitat represaliats per l’Estat espanyol, actualment a l’exili a Brussel·les.

Roger Torrent, actual President del Parlament de Catalunya en substitució de Carme Forcadell condemnada a 11 anys i mig per sedició i malversació de cabals públics, actualment empresonada a Wad Ras. Recordem que els membres de la Mesa del Parlament que ella presidia tan sols han estat condemnats a una inhabilitació.

Els principals grups de Mossos, sindicats i treballadors públics d’Interior han emès un comunicat conjunt en el qual posen de manifest “la fallida de l’estat profund espanyol i del seu sistema judicial repressor” i demanen al Conseller d’Interior, Miquel Sàmper la restitució immediata al Major del Cos de Mossos d’Esquadra en les funcions de màxim comandament del Cos.

Tags: Major Trapero

Notícies semblants: