La pandèmia no atura les 48H Open House Barcelona, aquest any dedicades a “La ciutat saludable”

Finestrals de l’Edifici de CosmoCaixa

Com cada tardor la ciutat de Barcelona obre les portes dels seus edificis i espais més emblemàtiques en el marc del festival d’arquitectura 48H Open House BCN, que aquest any s’organitza al voltant de la temàtica “La ciutat saludable”.

El festival s’ha agrupat per zones que es poden recórrer a peu en un període d’un quart d’hora, per reivindicar una ciutat urbanísticament dissenyada de forma que tots els serveis bàsics estiguin a una distància màxima de quinze minuts entre les principals activitats que realitzem el dia a dia. Una ciutat així afavoriria una mobilitat sostenible, evitant llargs desplaçaments, una ciutat respectuosa amb les persones, ja que podríem efectuar totes les nostres principals activitats a peu i en conseqüència respectuosa pel medi ambient.

Aquest any a causa de la pandèmia de la Covid-19 els espais oberts al públic s’han reduït considerablement, dels 239 que vam poder visitar l’any passat, hem passat a 154, ja que l’organització ha decidit descartar aquells edificis en els quals no es pugui garantir el protocol de seguretat sanitària que han establert, però ens oferiran altres 118 visites que podrem fer de forma virtual.

També a causa de la Covid-19 aquest any el festival tindrà una durada més llarga, va començar el passat 15 d’octubre i finalitzarà el 15 de novembre, un més on desenvoluparan diferents activitats i exposicions al voltant de l’arquitectura. Això sí les visites de les 48H Open House continuaran concentrant-se en un cap de setmana, el del 24 i 25 d’octubre.

Durant aquests dos dies podrem gaudir de la visita presencial o virtual d’edificis o espais emblemàtics de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Vilassar de Dalt.

Una de les ofertes de les 48H Open House és el Sants Cooperatiu on entre altres podrem visitar:

La Borda, l’edifici de fusta més alt del país i un nou model de viure en comunitat.

Edifici La Borda – Foto: Cooperativa d’habitatge La Borda

Un 10% de la programació del festival requerirà inscripció prèvia per la qual es cobrarà un euro. Podeu consultar tots els edificis i itineraris disponibles i fer les inscripcions a 48H Open House Barcelona

Tags: 48H Open House, Barcelona

Notícies semblants: