Eduard Pujol apartat de JxCat per un possible cas d’assetjament sexual

Junts per Catalunya ha suspès cautelarment de militància i apartat del càrrec al seu portaveu Eduard Pujol per un possible cas d’assetjament sexual arran d’unes denúncies informals que havien arribat al partit. Avui dilluns el fins ara portaveu de JxCat ha deixat el seu escó al Parlament.

Els fets s’han desencadenat després que Jordi Sánchez, secretari general del partit, durant un permís penitenciari hagi estat informat d’una conducta per part d’Eduard Pujol que podia ser considerada com assetjament sexual. Un cop el partit ha parlat amb ell ha estat suspès cautelarment de militància.

Segons declaracions d’Elsa Artadi, tenen la suficient informació greu i urgent per actuar suspenent cautelarment de militància a Eduard Pujol, però el partit no és competent per obrir una investigació, ha de ser la justícia qui ha d’aclarir els fets. De moment no hi ha cap denúncia formal presentada davant els tribunals, però JxCat ja s’ha posat a disposició de les víctimes per portar el cas a la justícia i les han posat en contacte amb l’Institut Català de les Dones.

Recordem que el fet de la suspensió de militància i la renúncia a l’acte de diputat no vol dir que Pujol reconegui els fets, hem de respectar la presumpció d’innocència fins que els tribunals es pronunciïn. A partir d’ara serà Gemma Geis, la portaveu adjunta qui assumirà el càrrec de portaveu del grup parlamentari.

Tags: Eduard Pujol, JxCat

Notícies semblants: