El govern estudia abaixar el preu de les mascaretes quirúrgiques

El govern central està estudiant la possibilitat d’abaixar el preu de les mascaretes per fer-les accessibles a tota la ciutadania. Segons va anunciar la portaveu del govern i ministre d’Hisenda, Maria Jesús Montero, s’està treballant en l’establiment del preu de referència d’aquest article que obligatòriament ha passat a formar part de les nostres vides.

D’ençà que el 21 de maig es va fer obligatori l’ús de mascaretes en espais públics per a totes les persones majors de 6 anys, aquesta peça s’ha fet indispensable per sortir al carrer. En canvi el tipus d’IVA aplicable que tenen és el 21% com si es tractés d’un producte de luxe.

La rebaixa en el preu de les mascaretes està pendent d’aclarir si s’aprova un “parèntesi” en la prohibició de la baixada de l’IVA als Estats membres de la Unió Europea, ja que les regles de la UE impedeixen als Estats aplicar un tipus d’IVA reduït a les mascaretes.

La Comissió Europea ja s’ha pronunciat al respecte dient que no obrirà expedient ni sancionarà als països que aprovin reformes en aquest sentit i la Ministre Montero ja ha avançat que si no és per la rebaixa de l’IVA, la reducció del preu es farà via revisió de preus, establint un preu inferior com es va fer quan es va decretar l’obligatorietat que es va fixar un preu màxim de 96 cèntims.

Aquesta rebaixa tan sols afectarà les mascaretes quirúrgiques de venda en farmàcies i altres establiments autoritzats, però en cap cas a les mascaretes reutilitzables o de disseny que ara trobem al mercat.

Notícies relacionades: El preu màxim que ens poden cobrar per mascaretes i gels desinfectants (24/04/2020)

Tags: Coronavirus - Covid-19, Mascaretes

Notícies semblants: