Una cervesa elaborada a la Catalunya Nord qualificada com la millor del món.

Foto: Facebook Cap d’Ona l’officiel

Una cervesa negra de sègol de la Cerdanya elaborada per la marca Cap d’Ona d’Argelers de la Marenda, ha estat triada com la millor cervesa del món de la seva categoria en els World Beer Awards 2020. A més d’aquest guardó també ha rebut deu medalles per les deu cerveses que ha presentat als premis, tota una victòria per Cap d’Ona.

Cap d’Ona es va iniciar en l’elaboració de la cervesa als anys 90, però va ser a partir del 2016 quan va començar a competir en els grans premis de cervesa, convertint-se en una de les més premiades del món i donant tota una lliçó als grans especialistes de la cervesa com són els països centre europeus.

 

Sense anar més lluny, aquest any a més del guardó principal, s’ha fet amb deu medalles, l’any passat va aconseguir el premi a la millor cervesa estil belga del món, per davant de les mateixes belgues i en total han acumulat més de 80 medalles la majoria d’or.

Foto: Facebook Cap d’Ona l’officiel

Com ha explicat l’Elodie Pujol a TV3 en un reportatge pel Telenotícies Comarques, Cap d’Ona és una història d’amor entre ella, publicista i néta d’un pagès de Ceret a la Catalunya Nord, que la va ensenyar a estimar la terra catalana i en Gregor Engler un mestre cerveser de la Lorena, regió francesa molt propera a Bèlgica, Luxemburg o Alemanya, grans especialistes en cervesa.

Cap d’Ona està elaborada amb matèries primeres ecològiques i de la terra catalana, aquesta és la filosofia de l’Élodie i en Gregor, productes ecològics i de proximitat, com una continuïtat al món de la pagesia. Una cervesa feta 100% amb productes de la Catalunya Nord.

Si fins ara coneixíem el bonic poble d’Argelers de la Marenda pel que va fer la mestra i infermera suïssa, Elisabeth Eidenbenz “Isabel” a la Maternitat d’Elna  o pel gran Jordi Barre, el cantant francès que va descriure el seu poble en la seva cançó “Tant com me quedarà”, ara també el coneixerem per elaborar una de les millors cerveses del món.

Tags: Catalunya Nord, Cervesa

Notícies semblants: