La Fiscalia anticorrupció investiga al rei Juan Carlos I i la reina Sofia per l’ús de targetes opaques.

Segons publica avui elDiario.es la Fiscalia anticorrupció està investigant les diferents despeses que s’han fet amb unes targetes de crèdit opaques utilitzades pel rei emèrit Juan Carlos I, la reina Sofia i algun dels seus familiars més directes.

Els moviments d’aquestes targetes són posteriors a la data d’abdicació del rei fet pel qual, ja no estaria emparat per la inviolabilitat constitucional que el protegia. Aquestes targetes operaven des d’un compte estranger en què ni el rei emèrit ni la reina eren els titulars. La incògnita que sorgeix és qui era el titular d’aquest compte on es van carregar els moviments de les targetes efectuats entre els anys 2016 i 2018.

La Fiscalia anticorrupció ha demanat comissions rogatòries a diversos països per tal de rastrejar la procedència dels fons i esbrinar si podrien ser procedents d’un presumpte delicte fiscal per tractar-se d’increments de renda no declarats superiors a 120.000 € en un mateix exercici.

Segons menciona el citat diari, entre els beneficiaris d’aquestes targetes no hi són, ni l’actual rei Felip VI, ni la reina Letícia, però si altres familiars directes del rei emèrit com algun dels seus néts. De moment arran de la investigació s’han pogut identificar dues persones presumptament vinculades a aquesta trama de targetes opaques, un ciutadà mexicà i un alt càrrec de la Guàrdia Civil.

Entre les despeses efectuades amb aquestes targetes hi ha diferents viatges de la reina Sofia a Londres, on darrerament passa llargues temporades, ja que resideix part de la seva família grega.

El rei emèrit amb l’abdicació que va fer l’any 2014 a favor del seu fill Felip VI, va perdre la condició d’inviolabilitat, però continua tenint aforament, per tant si aquesta investigació prospera, serà el Tribunal Suprem, l’encarregat de jutjar-los.

Tags: Rei Juan Carlos I

Notícies semblants: