Dinamarca sacrificarà 17 milions de bisons per una mutació del Coronavirus que podria representar un perill

El passat mes de juliol es van sacrificar a prop de 100.000 visons en una granja de l’Aragó, ja que algun dels exemplars s’havien contagiat de la Covid-19, així com algun dels treballadors de la granja. Ara Dinamarca haurà de sacrificar 17 milions a causa d’una mutació del Coronavirus que podria representar un perill per l’eficàcia d’una futura vacuna.

Dinamarca és el major productor mundial de pells d’aquest petit mustèlid amb les que es fan els abrics i altres peces de pelleteria. Les autoritats sanitàries d’aquest país han trobat una mutació del virus en persones i malgrat que no s’han detectat que les complicacions de la malaltia siguin més greus, sí que actua sobre els anticossos reduint la seva eficàcia, el que representa un greu perill perquè les vacunes que s’estan creant tinguin el resultat esperat.

La primera ministra danesa Mette Frederiksen, va anunciar en roda de premsa, que davant aquesta situació s’ha decidit sacrificar entre 15 i 17 milions de visons de tot l’estat. Les autoritats sanitàries daneses afirmen que la meitat de les persones infectades al nord del país s’havien infectat amb una soca del Coronavirus amb origen en aquesta zona.

Seguir amb la criança de visons suposaria un gran risc per la salut pública, ha manifestat l’epidemiòleg Kåre Mølbak de la Universitat de Copenhaguen.

Notícies relacionades: Sacrificaran 92.700 visons infectats de Coronavirus. (17/07/2020).

Tags: Coronavirus - Covid-19, Visó

Notícies semblants: