Els caçadors de senglars es podran moure amb llibertat per tota Catalunya durant el cap de setmana per fer batudes


-1
-1 points

Durant el confinament els senglars s’han acostumat a baixar als pobles i ciutats. Aquests animals com que no troben vianants, cotxes o depredadors, perden la por i s’acosten a les poblacions, causant danys en el mobiliari urbà, parcs i jardins.

Ara el PROCICAT (Pla de Protecció Civil de Catalunya) ha autoritzat als caçadors a sortir del municipi els caps de setmana per tal de fer batudes de senglars degudament autoritzades, perquè que no es descontroli la població d’aquesta espècie.

Molts han estat els pagesos que han demanat que s’aturi la proliferació de senglars que s’ha produït durant els mesos de confinament, que han provocat greus destrosses en els conreus. A Catalunya també són els causants de 1.600 accidents de trànsit a l’any.

Els senglars també poden transmetre malalties, una de les principals preocupacions en aquests moments és que no arribi al nostre país la pesta porcina africana que ja s’ha detectat a Alemanya.

Amb el confinament de caps de setmana els caçadors no surten i en molts indrets no hi ha prou caçadors locals per fer les batudes, és per això que es podran desplaçar des d’un lloc a un altre de Catalunya per fer batudes controlades. S’estima que cada cap de setmana es mataven uns 1.000 senglars.

Notícies relacionades: 

Els porcs senglars aprofiten els carrers buits de Barcelona i els ànecs els de Banyoles. (22/03/2020)


T'agrada? Compartiex-ho!

-1
-1 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
3
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
8
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
17
m'entristeix
M'interesa M'interesa
5
M'interesa
Em fascina Em fascina
1
Em fascina

3 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

  1. Quina Collins, tots tencats a casa i el caçadors poden amar on vulguin. Si hi ha clausura de cap de semana, que facin la cacera entre semana, aixi al menys no trobaran els esportistes que no poden amar al seu centre d’entrenament el cap de semana i en cambio si poden amar al Bosch. No es estrany que aquest any hi haguin tants morts de caça.