Finalment l’IVA de les mascaretes baixarà del 21% al 4% com a producte de primera necessitat

Segons ha anunciat avui mateix la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero l’IVA aplicat a les mascaretes higièniques baixarà del 21% que s’aplica actualment fins al 4% que és el tipus impositiu que tenen els béns de primera necessitat.

El govern ja havia anunciat feia uns dies que tenien la intenció d’abaixar el preu d’aquestes mascaretes, però estaven pendents que la Comissió Europea permetés una baixada en l’IVA i precisament ahir dimarts a la tarda van rebre un comunicat de Brussel·les on els informaven que en cas de fer-ho no s’obriria cap procediment d’infracció a l’Estat espanyol per infringir una normativa comunitària.

Finalment aquesta rebaixa serà aprovada pel Consell de Ministres de la pròxima setmana i el preu quedaria fixat en 0,80 €, però hem de tenir en compte que la comissió de preus dels medicaments també té previst establir un nou preu màxim de les mascaretes higièniques per sota dels 0,76 € sense IVA.

La ministra Montero va voler aprofitar l’ocasió per dir que controlaran que aquesta baixada de preu repercuteixi directament en el consumidor i no acabi sent un marge més gran de benefici per l’empresari.

Notícies relacionades: Nou perill per l’ecosistema marí – Milers de mascaretes i guants acaben al mar

Tags: Coronavirus - Covid-19, Mascaretes

Notícies semblants: