Denuncien a dues persones per recollir 750 kg de pinyes al Delta del Llobregat


1

Dissabte passat el servei d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya van enxampar a dues persones a les quals han denunciat per recollir 750 kg de pinyes sense tenir la llicència pertinent per fer-ho.

Els denunciats estaven en una zona de pins propera a l’estany de la Murtra, espai natural del Delta del Llobregat. Per fer la recollida de pinyes dels pins pinyoners s’ha de tenir llicència o bé un permís del propietari de la finca i en aquest cas no tenien cap de les dues coses.

Els Agents Rurals van procedir a interposar la corresponent denúncia i els sacs de pinyes que duien a la furgoneta van ser decomissats.

El procés de recol·lecció dels pinyons comença amb la recollida de les pinyes dels pins pinyoners entre els mesos de novembre i abril, un procediment que està regulat sota un decret llei amb l’objectiu de garantir que el producte sigui de la millor qualitat.

Un cop recollides les pinyes, s’emmagatzemen fins a l’arribada de l’estiu que és quan s’estenen les pinyes perquè els hi toqui el sol i s’obrin de forma natural, llavors es poden extreure els pinyons fàcilment.

Després per treure el pinyó fora de la seva closca, es remullen durant 24 hores per evitar que en obrir es trenquin, llavors es classifiquen segons la seva mida amb un procediment mecanitzat i finalment s’envasen per tal de comercialitzar-los.

I quan arriben a casa podem fer una Coca de Llardons amb pinyons.

 


T'agrada? Compartiex-ho!

1

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
2
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.