Les primeres màquines que et recompensen per reciclar arriben a les estacions de Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aposta pel reciclatge incorporant en les seves estacions les primeres màquines que et recompensen per deixar en elles els envasos reciclables. Aquests contenidors formen part del projecte Reciclos impulsat per Ecoembes, una organització sense ànim de lucre dedicada a la recuperació d’envasos.

Tots hauríem de ser conscients de la importància del reciclatge per la sostenibilitat del planeta, però per incentivar aquest fet Ecoembes ha començat a instal·lar els seus contenidors per tot el territori i Ferrocarrils de la Generalitat ha volgut col·laborar cedint l’espai en les seves estacions de tren.

El funcionament és el següent: cada cop que nosaltres introduïm en un d’aquests contenidors una llauna, ampolla o altre envàs que accepti, ens veurem recompensats amb Reciclos, una mena de moneda virtual que ens permetrà participar en sortejos de premis relacionats amb el transport sostenible, com bitllets de tren, patinets, etc. També podem donar els nostres Reciclos al Banc d’Aliments de Catalunya que tan necessitat està del nostre suport en aquest any de pandèmia.

Cada cop que introduïm un envàs en el contenidor, la màquina generarà un codi QR que podrem escanejar i gestionar a través d’una aplicació de mòbil on també es faran els sortejos o la donació al Banc d’Aliments.

De moment no totes les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat disposaran dels contenidors Reciclos, després de fer una prova pilot a Sant Boi les estacions que disposen d’aquestes màquines són les següents:

Provença, Pl. Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu | Gràcia, Vallparadís Universitat i Martorell Central. Ben aviat també s’instal·laran a les estacions de Plaça Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. 

Gradualment s’aniran incorporant noves estacions i també centres comercials o ajuntaments.

Notícies relacionades:

Quan aprendrem de Suècia que de tant reciclar s’han quedat sense escombraries?

El Berguedà la comarca que més recicla i la Cerdanya continua sent la pitjor.

Tags: Reciclar, Reciclos

Notícies semblants: