Voleu saber quins són els 44 poblets de Catalunya que no han tingut cap cas de Covid-19?

Castellar de N’Hug

Segons dades que ha facilitat a EFE el Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la Universitat Politècnica de Catalunya (BIOCOMSC-UPC) a Catalunya hi ha 44 municipis en els quals fins a l’1 de desembre no s’ha detectat cap cas de Covid-19.

Aquests 44 micropobles tenen unes característiques comunes, molta extensió de terreny i poca densitat de població, en moltes ocasions repartida en masies aïllades. Curiosament el poble més petit de Catalunya, Gisclareny amb 26 habitants sí que ha tingut un cas, en canvi el que fins fa poc era el més petit Sant Jaume de Frontanyà amb 30 habitants no ha tingut cap cas de Coronavirus.

Potser el fet que molts d’aquests poblets no tinguin cap botiga, ni entitat bancària, ni bar ni restaurants ha contribuït a frenar la propagació del maleït virus o potser simplement és qüestió de sort. Són entorns on no es produeixen les aglomeracions de les grans ciutats i on els desplaçaments s’acostumen a fer en vehicles particulars.

Gisclareny

Els 44 micropobles de Catalunya lliures de Covid-19 fins a l’1 de desembre són:

Barcelona (11): Alpens, Calonge de Segarra, Castellar de N’Hug, Castell de l’Areny, Fígols, Granera, Perafita, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Martí d’Albars i Sobremunt.

Tarragona (12): l’Argentera, Capafonts, la Febró, la Figuera, el Lloar, Llorac, la Morera de Montsant, Pontils, Savallà del Comtat, Senan, Vallclara i Vilanova de Prades.

Lleida (16): Abella de la Conca, el Pont de Bar, Arsèguel, Bausen, Canejan, Cava, Clariana de Cardener, Esterri de Cardós, Guixers, Llimiana, la Molsosa, Sant Esteve de la Sarga, Tarrés, Tiurana, la Vansa i Fórnols i Josa i Tuixén.

Girona (5): Fontanilles, Madremanya, Meranges, Sant Ferriol i Toses.

Segons declaracions de l’alcalde d’un d’aquests poblets a EFE, Albert Peracaula, alcalde de Madremanya amb 303 habitants i una extensió de 13 km², potser ha estat qüestió de sort com hem dit abans, però també vol remarcar que “tots els veïns han estat prudents i han respectat estrictament les normes imposades”, fins i tot diu que evitaven coincidir a l’hora d’anar a llençar la brossa.

També us pot interessar:

Sant Jaume de Frontanyà ja no és el poble més petit de Catalunya.

Sant Jaume de Frontanyà es queda sense negocis a causa del Coronavirus

Castellar de N’Hug, un poble per visitar, passejar, menjar i viure.     

Tags: Coronavirus - Covid-19, Pobles

Notícies semblants: