El Constitucional acorda que cremar la bandera espanyola no és llibertat d’expressió, és delicte

El Tribunal Constitucional, en un ple tens i una total divisió d’opinió entre els magistrats, ha acordat que l’ultratge a la bandera espanyola no pot estar emparat pel dret a la llibertat d’expressió i per tant encara que no ho han dit literalment, consideren que és un delicte. La sentència que es farà pública en els pròxims dies, s’ha aprovat per sis vots a favor i cinc en contra.

Aquesta sentència rebutja el recurs d’empara que es va presentar per un dirigent de la Confederació Intersindical Galega (CIG) que va instar a cremar la “puta bandera” d’Espanya durant una manifestació davant l’arsenal militar de Ferrol en A Corunya l’any 2014. Segons el Tribunal Constitucional les expressions que va proferir el manifestant eren del tot inapropiades en el transcurs d’una reivindicació laboral.

Aquesta resolució del TC va en contra del que va establir el Tribunal Europeu de Drets Humans que en el cas de dos joves de Girona que van ser condemnats per cremar fotos del rei, va advertir a l’estat espanyol que no podia ser considerat com a delicte.

Esperarem a tenir la sentència completa per poder opinar amb més coneixement i veurem si també fa referència a si cremar una bandera autonòmica o que representi a un col·lectiu com pot ser l’estelada, la bandera LGTBI o la del poble gitano, entre altres, també es considerarà delicte.

 

Tags: Bandera espanyola, Constitucional

Notícies semblants: