Reig Jofre, la farmacèutica catalana del Baix Llobregat, produirà una vacuna contra la Covid-19

Foto: Reig Jofre

La farmacèutica catalana Reig Jofre, fundada l’any 1929, amb seu a Sant Joan Despí ha arribat a un acord amb Janssen Pharmaceutical Companies, una filial de la nord-americana Johnson & Johnson (Janssen) per produir la vacuna COVID-19 Ad26.COV2-S actualment en fase d’investigació.

Els vials per aquesta vacuna es produiran a la planta de Reig Jofre al Baix Llobregat. En principi està previst que comencin durant el segon trimestre de l’any 2021. Reig Jofre té una àmplia i reconeguda experiència en la fabricació de productes injectables estèrils i això afegit al fet que durant el primer trimestre de l’any vinent posaran en marxa una nova planta d’última generació a Sant Joan Despí amb una inversió de 30 milions d’euros, ha fet que sigui un bon candidat per produir la nova vacuna contra el Coronavirus.

La vacuna es distribuirà des de Catalunya als mercats internacionals, però serà Janssen qui decidirà a quins països anirà i les quantitats a produir. Reig Jofre afirma que té capacitat per produir 250 milions.

Segons els termes de l’acord, la farmacèutica catalana serà l’encarregada de la formulació, ompliment i envasament de la candidata a vacuna, que serà distribuïda per Janssen.

El conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca destaca amb aquestes paraules el benefici de l’acord signat amb la farmacèutica nord-americana: 

“Estem orgullosos de veure que l’esforç continuat de REIG JOFRE per invertir en tecnologia i capacitats industrials contribuirà en aquests moments a poder disposar de la vacuna COVID-19 en un gran nombre de països. El fet d’haver estat triats per Janssen com un dels seus socis per a la producció de la seva candidata a vacuna Ad26.COV2-S donarà a REIG JOFRE l’oportunitat de demostrar el valor estratègic que suposa disposar d’una indústria sòlida, competitiva i tecnològicament avançada en la superació d’una situació crítica com l’actual”.

Tags: Coronavirus - Covid-19, Vacuna

Notícies semblants: