Gràcies a la conjunció de Júpiter i Saturn, després de quasi quatre-cents anys l’Estel de Betlem serà visible aquesta nit.

Aquesta nit  els planetes Júpiter i Saturn es creuaran en el cel i just en el moment de la seva completa alineació, veurem els dos com si fossin un sol planeta. La imatge que podrem veure és la que amb tota probabilitat va guiar als Reis Mags en el seu camí cap a Betlem.

La conjunció perfecta d’aquests dos planetes no és gaire freqüent, segurament es va produir l’any que segons els creients va néixer Jesús, però si ens guiem per dades científiques, el darrer cop que es va produir va ser al segle XVII, el 15 d’abril de l’any 1623 i no la tornaran a veure fins al 15 de març de l’any 2080 si entre els virus i el canvi climàtic no hem destruït el planeta i la humanitat.

Durant aquesta nit Júpiter i Saturn estaran pràcticament junts en el cel, coincidint amb l’entrada de l’hivern en l’hemisferi nord. Ja fa dies i fins i tot mesos que si ens fixem en els dos planetes, cada dia els veiem més a prop, fins que demà formin un sol cos estel·lar a la nostra vista.

Els experts l’anomenen la Gran Conjunció, quan els dos grans planetes del sistema solar estan més a prop i que es produeix cada vint anys aproximadament, però no sempre succeeix de la mateixa forma. Depenent de la posició relativa de la Terra respecte als dos planetes, es veuen més o menys alineats. Aquest any es produirà l’alineació perfecta i que fa quasi quatre-cents anys no es produïa.

Si avui volem observar aquest fenomen que segons els creients van veure els Reis Mags d’Orient, no cal que esperem que es faci de nit, serà millor fer-ho una hora després de la posta de sol, aproximadament a les set de la tarda, mirant cap al sud-oest i si ens allunyem de les zones de contaminació lumínica, més brillant els veurem.

Us aconsellem que us allunyeu de: El poble amb més contaminació lumínica d’Espanya.  

Tags: Estel de Betlem, Júpiter

Notícies semblants: