Un estudi d’IrsiCaixa demostra que utilitzar alguns col·lutoris podria disminuir fins a mil vegades la càrrega viral

Fa uns mesos us anunciàvem que segons un estudi nord-americà la utilització de determinats col·lutoris podria neutralitzar el Coronavirus. Ara segons el Dr. Bonaventura Clotet un estudi liderat per IrsiCaixa (Institut de Recerca de la Sida) ha demostrat que el glopeig amb un col·lutori que contingui un determinat ingredient podria rebaixar fins a mil vegades la càrrega viral del Coronavirus.

Aquest ingredient és el clorur de cetilpiridini (CPC) que tenen determinats col·lutoris, principalment els venuts a les farmàcies. En l’estudi ha participat IrsiCaixa dirigit pel Dr. Clotet i el Dentaid Research Center, un dels principals centres d’investigació en Salut Bucodental amb seu al Parc Tecnològic del Vallès a Cerdanyola.

En declaracions a RAC1 el Dr. Clotet va afirmar:

“El que hem fet a l’IrsiCaixa, el grup de la Núria Izquierdo, és demostrar que amb un col·lutori que porta clorur de cetilpiridini (CPC), es pot reduir mil vegades la capacitat d’infecció del SARSCov2

De moment l’estudi està en fase experimental, en laboratori i s’està realitzant un assaig en humans, coordinat per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses (FLS). Quan tinguin els resultats es podria demostrar que amb tan sols dos minuts glopejant col·lutori o fent gàrgares podríem disminuir de forma eficaç la infecció del SARS-CoV-2 en saliva. L’efectivitat del CPC es basa en el deteriorament la membrana de la SARS-Cov2, desactivant la capacitat d’infecció.

Tags: Col.lutori, Coronavirus - Covid-19

Notícies semblants: