Un estudi d’IrsiCaixa demostra que utilitzar alguns col·lutoris podria disminuir fins a mil vegades la càrrega viral


1

Fa uns mesos us anunciàvem que segons un estudi nord-americà la utilització de determinats col·lutoris podria neutralitzar el Coronavirus. Ara segons el Dr. Bonaventura Clotet un estudi liderat per IrsiCaixa (Institut de Recerca de la Sida) ha demostrat que el glopeig amb un col·lutori que contingui un determinat ingredient podria rebaixar fins a mil vegades la càrrega viral del Coronavirus.

Aquest ingredient és el clorur de cetilpiridini (CPC) que tenen determinats col·lutoris, principalment els venuts a les farmàcies. En l’estudi ha participat IrsiCaixa dirigit pel Dr. Clotet i el Dentaid Research Center, un dels principals centres d’investigació en Salut Bucodental amb seu al Parc Tecnològic del Vallès a Cerdanyola.

En declaracions a RAC1 el Dr. Clotet va afirmar:

“El que hem fet a l’IrsiCaixa, el grup de la Núria Izquierdo, és demostrar que amb un col·lutori que porta clorur de cetilpiridini (CPC), es pot reduir mil vegades la capacitat d’infecció del SARSCov2

De moment l’estudi s’ha fet en el laboratori, però si quan es comenci a provar en humans resulta efectiu, podríem tenir un bon aliat a l’abast de tothom per reduir en gran mesura, la transmissió de la Covid-19, ja que principalment es transmet per les partícules de saliva quan parlem, tossim o esternudem. L’efectivitat del CPC es basa en el deteriorament la membrana del SARSCov2, desactivant la capacitat d’infecció.


T'agrada? Compartiex-ho!

1

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.