França prohibeix el CAT i la senyera a les matrícules franceses que sovint es veien a la Catalunya Nord

Foto: Twitter @RadioArrels

Segons ha informat Ràdio Arrels de Perpinyà, la Cort de Cassació francesa ha prohibit portar el CAT i la senyera a les matrícules franceses, cosa freqüent en els cotxes de la Catalunya Nord. També aprofiten el seu dictamen per aclarir que tampoc es toleraran altres elements com adhesius en les plaques de matrícula.

La Cort de Cassació francesa, tribunal homòleg al Tribunal Suprem espanyol, li ha donat la raó a un fabricant de matrícules que va denunciar a l’empresa que feia els adhesius amb el CAT i la senyera perquè considerava que es modificaven les seves plaques.

 

Les matrícules franceses duien a l’esquerra el distintiu del país F i a la dreta, opcionalment es podia posar el distintiu de la regió amb el número de departament, així molta gent de la Catalunya Nord acostumava a posar el CAT i la senyera. A Espanya també està prohibit, l’únic país del nostre entorn on és legal per manca de regulació és Andorra, malgrat que en alguna ocasió s’ha sancionat a un conductor per portar el CAT.

La sanció prevista a França per incomplir aquesta norma pot oscil·lar entre els 135 i els 750 euros. 

Tags: CAT, Catalunya Nord, Matricules

Notícies semblants: