Mor amb 91 anys la filla i mecenes del llegat de Francesc Cambó

Foto: Twitter @iguardans

Helena Cambó i Mallol, filla de Francesc Cambó, va morir ahir dissabte amb 91 anys, segons ha fet saber el seu fill, exeurodiputat, Ignasi Guardans. L’Helena i el seu marit Ramon Guardans van crear la Fundació Institut Cambó per promoure la cultura catalana i conservar el llegat del seu pare, fundador i líder de la Lliga Regionalista.

Helena Cambó va néixer l’any 1929 a Zuric, casada amb Ramon Guardans van tenir 14 fills. Com a presidenta de la Fundació Institut Cambó va ser la principal impulsora del llegat del seu pare, membre d’honor del Museu de Prado, patrona del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i impulsora de la Fundació Bernat Metge, institució fundada l’any 1922 amb el patrocini del seu pare amb la finalitat de fomentar l’estudi dels clàssics grecs i llatins en llengua catalana.

 

Al llarg de la seva trajectòria també va rebre altres distincions com el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla, la Creu de Sant Jordi o la Creu de l’Ordre del Fènix pel seu compromís amb la difusió de la cultura grega.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família i amistats de l’Helena Cambó i Mallol.

Tags: Helena Cambó

Notícies semblants: