Madrid subvencionarà amb 12.750 euros la substitució de banderes d’Espanya envellides dels balcons particulars

L’ajuntament de Madrid governat pel partit popular ha decidit concedir una subvenció de 12.750 euros per substituir les banderes d’Espanya dels balcons dels particulars que estiguin deteriorades. El consistori argumenta que no és una iniciativa d’ells sinó del projecte d’un artista que vol fer una exposició sobre l’orgull patriòtic amb les banderes envellides i l’ajuntament simplement ha atorgat una subvenció a un projecte cultural.

L’artista és Mario Gutierrez que va presentar el seu projecte a la convocatòria d’Ajudes a la Creació Contemporània i a la Mobilitat 2019 i la comissió encarregada de la valoració la va aprovar amb 80 punts (40 per interès cultural, 15 sociocultural, 15 viabilitat i difusió del projecte i 10 per trajectòria).

L’artista en la seva petició argumentava que l’estat d’algunes de les banderes que llueixen en els balcons és lamentable i no donen una bona imatge d’Espanya.

“Tenim la vocació clara d’embellir la deteriorada imatge d’Espanya i recuperar la seva esplendor tan internacional com nacionalment per a l’orgull patri”

En la pàgina web que l’artista ha creat per fer difusió del projecte es pot llegir:

“La bandera de España es el símbolo por excelencia de nuestra Patria y, como tal, representa los valores supremos de la Constitución, por lo que debe ser tratada con el máximo de los respetos”.

“Nuestra misión es devolverle a España su honor”.

Fa uns quants mesos vàrem veure una imatge del president Sánchez i la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso envoltats amb la bandera espanyola, ara sembla que l’Ajuntament de Madrid vol fer el mateix. No és criticable que ho vulguin fer, a Catalunya molts catalans i catalanes tenim l’estelada al balcó, però no subvencionada amb diners públics.

Quants cops heu sentit aquella frase de “Los catalanes se envuelven en la senyera”?, Madrid ho ha fet literalment.

Tags: Bandera Espanya

Notícies semblants: