Mor un company d’expedició de Sergi Mingote i altres tres companys de l’equip estan desapareguts al K2

El passat mes de gener l’alpinista de Parets del Vallès, Sergi Mingote va perdre la vida en la segona muntanya més alta del món, el K2, que malauradament en aquests darrers dies no ens dóna més que males notícies. En Sergi va morir a causa d’una fatal caiguda quan baixava cap al camp base.

Divendres passat un altre escalador va morir en caure al buit després que se li trenqués la corda de seguretat que duia quan baixava cap al campament 3, era el búlgar Atanas Georgiev Skatov. La italiana Tamara Lunger després de passar la nit al Camp 3 va decidir no intentar assolir el cim i va baixar fins al camp base, el búlgar no va tenir tanta sort.

 

Ara estem pendents de les notícies sobre tres alpinistes més que al contrari de Tamara van decidir continuar fins al cim, són el pakistanès Ali Sadpara de 45 anys, l’islandès John Snorri de 47 anys i el xilè Juan Pablo Mohr de 33 anys. Des de divendres no se sap res d’ells i els GPS han deixat d’emetre senyal.

El fill del pakistanès, Sajid els acompanyava, però va haver de tornar al camp 3 a causa d’un problema amb el seu regulador d’oxigen. Sajid que coneix força la dificultat del terreny i l’experiència del seu pare, després de participar en les expedicions de rescat, no té gaires esperances de trobar-los amb vida. Aquestes han estat les seves paraules:

“Fa tres dies que estan a vuit mil metres, a aquesta altura a l’hivern no tinc esperances que estiguin vius. Hi ha molt poques.”

Notícia del 16.01.2021

Mor l’alpinista català Sergi Mingote en un fatal caiguda al K2 a l’Himàlaia

Tags: Alpinisme, Morts

Notícies semblants: