Un altre comerç emblemàtic de Barcelona a punt de tancar

Molts han estat els comerços emblemàtics de la ciutat de Barcelona que s’han vist obligats a tancar per l’augment en els preus dels lloguers i aquest darrer any per culpa de la pandèmia. Ara és l’espardenyeria situada a la Baixada de la Llibreteria, número 10, La Casa de les Sabatilles que des de fa setanta anys dóna descans als peus dels barcelonins i barcelonines.

En aquest cas no és per culpa de la pandèmia ni de l’augment del preu del lloguer, és un cas d’especulació immobiliària que malauradament està passant en molts edificis antics del centre de la Ciutat Comtal.

 

Es tracta d’un desnonament instat pel propietari del local, no per falta de pagament del lloguer per part del propietari del negoci, sinó per voler recuperar la disponibilitat del local. El pare de Joan Carles Iglesias, actual propietari de La Casa de les Sabatilles, va comprar el negoci amb un traspàs d’onze milions de pessetes, però l’antic propietari mantenia la propietat del local.

En el contracte que van signar hi havia una clàusula que garantia que a la mort dels pares tindrien dret a mantenir el negoci, cosa que no es vol respectar. L’any 2001 la propietària del local el va vendre a una societat de lloguer d’immobles a canvi d’una renda vitalícia i aquesta societat va instar una ordre de desnonament per poder tenir disponibilitat del local i llogar-lo a un preu molt més alt.

En Joan Carles Iglesias ha presentat recurs contra aquesta ordre de desnonament que està pendent de resolució per part de l’Audiència de Barcelona, però si finalment és aprovat, la Baixada de la Llibreteria i el gòtic en general perdran una altra botiga emblemàtica i es convertirà en un barri de venda de souvenirs, mòbils i peces esportives.

També us pot interessar:

Tanca una altra botiga emblemàtica de Barcelona després de 200 anys d’història.

Un altre emblemàtic local de Barcelona que tanca per no haver pogut fer front a la crisi del Coronavirus.

 

Tags: Barcelona, Botigues

Notícies semblants: