18 anys de Polònia, el programa de sàtira política de TV3

Foto: Twitter @poloniatv3

Avui a les deu de la nit farà divuit anys que s’emetia el primer programa de Polònia a TV3, era el 16 de febrer del 2006. Divuit anys veient i escoltant els sketchs que ens ofereix aquest programa que fa sàtira de l’actualitat política i social del nostre país.

Al llarg de 19 temporades hem pogut veure un miler d’imitacions de personatges d’actualitat. En el primer programa que es va emetre aquella nit de febrer, Queco Novell interpretava al president Pasqual Maragall i des de llavors cada setmana hem gaudit d’un nou capítol en el que en forma de paròdia ens fan un resum de l’actualitat de la setmana.

 

Queco Novell, Cesc Casanovas, Bruno Oro, Manel Lucas, Xavier Noms, Xavier Serrano, Pau Miró, Gemma Deusedes, Lulú Palomares, Agnès Busquets, Toni Albà, Sergi Mas, David Olivares, Roger de Gràcia, Carlos Latre, Mireia Portas, Toni Soler, Jordi Ríos, Pep Plaza, Xavier Ricart, Alba FlorejachsIván Lavanda, David Marcé, Oriol Vila, Sergi Cervera, Marc Rodríguez, Nil Carboner, Lara Díez, Judit Martín, Fermí Fernández, Alan Lillo, Jordi Soriano, Noé Blancafort, Albert Mélich, Xavi Espinosa i Ricard Farré, són els actors que al llarg d’aquests divuit anys han interpretat algun del miler de personatges imitats al Polònia.

En aquests divuit anys Polònia ha rebut diferents premis i reconeixements:

* Premi Ondas al Millor programa de televisió local l’any 2007
* Premi ATV de l’Acadèmia de Televisió al Millor maquillatge l’any 2011
* Premi Zàping al Millor programa d’entreteniment l’any 2013
* Premi Zàping a la Millor actriu per a Agnès Busquets l’any 2016
* Premi Zàping al Millor actor per a Bruno Oro l’any 2016
* Premi Zàping a la Millor actriu per a Lara Díez l’any 2017
* Premi Internacional Zoom Igualada al Millor format consolidat l’any 2018

Foto: Twitter @poloniatv3

Felicitats a tot l’equip del Polònia de TV3 – Per molts anys! Celebrem-ho veient els millors gags.

O un dels últims: “Facha” la versió de “Zorra”, la cançó que anirà a Eurovisió aquest any.

Tags: Polònia, TV3

Notícies semblants: