Una empresa catalana comercialitza vins del Penedès en llauna

Foto: Glass Canned Wines

Ja fa molts anys que ens hem acostumat a veure els refrescos o cerveses enllaunats, però un dels sectors que s’ha resistit fins ara a utilitzar aquest envàs ha estat el sector vinícola. Ara una empresa de Sant Sadurní de Noia ha decidit comercialitzar vins enllaunats. Es tracta de Glass Canned Wines.

La idea va sorgir del seu impulsor, Joan Anton Romero, emprenedor en Glass Canned Wines quan fa dos anys estava visitant un celler a Santa Clara (Califòrnia) i va veure un grup de gent que estava bevent vi enllaunat. Es va començar a interessar per aquell fet que per ell era una novetat i va començar a pensar a introduir-lo a Catalunya.

Es va posar a treballar amb el projecte a Aluvinum Wines i encara que la sortida al mercat estava prevista per l’any passat, com molts altres projectes, es va veure aturat per la pandèmia de la Covid-19. Finalment aquest 2021 ha presentat la marca Glass Canned Winnes, una nova forma de comercialitzar vins joves de qualitat, proximitat i en un envàs totalment sostenible, ideal per a excursions.

Joan Anton Romero Castells – Foto: Glass Canned Wines

Aquesta idea no pretén desplaçar l’envasat de vins en ampolles de vidre, si bé és cert que el vidre i el tap de suro que permet entrin petites partícules d’oxigen afavoreixen l’evolució d’un vi de gran anyada, aquest aspecte no es fa necessari en vins joves que consumim més habitualment.

El vi enllaunat ideat per Romero pretén oferir una altra alternativa de consum, una forma més fàcil per consumir vi en qualsevol situació i lloc. Poques vegades quan anem d’excursió o fem un pícnic acostumem a portar una ampolla de vi, principalment per por que es trenqui, per si sobra després que fem, etc. Aquest sistema és una bona forma de gaudir d’un vi jove en qualsevol lloc.

Les llaunes de Glass Canned Wines, són 100% reciclables, amb un recobriment interior que manté el vi en perfectes condicions. S’han fet tasts a cegues i no s’ha trobat cap diferència entre l’envasat en vidre o llauna, no hi ha pèrdua de qualitat.

Foto: Glass Canned Wines

Glass Canned Wines ens ofereix cinc vins joves del Penedès en llaunes de 250 ml.

  • Un negre Cabernet Merlot
  • Un blanc Chardonnay Xare.lo Muscat
  • Un rosat Merlot ull de llebre
  • Un Blancbubbles
  • Un Rosébubbles

Per la promoció han dissenyat un pack anomenat Discovery Pack amb quatre d’aquests vins.

També us pot interessar:

Una empresa de la Cerdanya crea una màquina per reduir l’alcohol del vi.

 

Tags: emprenedors, Vi

Notícies semblants: