Berga suspèn la celebració de la Patum per tercer cop a la seva història, dues per culpa de la pandèmia.

Aquest any la ciutat de Berga no celebrarà la Patum, per culpa de la pandèmia de la Covid-19, la capital del Berguedà per segon any consecutiu no gaudirà d’una de les festes més tradicionals de Catalunya. Ahir a la nit ho va anunciar l’Ajuntament a través del seu compte de Twitter.

Aquest serà el tercer cop que Berga es quedarà sense la festa del Corpus, el primer cop que es va suspendre va ser l’any 1938 amb motiu de la Guerra Civil (1936-1939). Encara falten tres mesos per la celebració que estava prevista pel 2 i 6 de juny, però el consistori davant la incertesa en l’evolució de la Covid-19 i la dificultat de poder garantir la seguretat de tots els organitzadors i participants, han decidit la suspensió.

El Patronat de la Patum està treballant per poder oferir algun acte per commemorar la festivitat del Corpus i el consistori decidirà on anirà la partida que cada any es destina a l’organització que aquest any era de 330.000 euros. En un principi podrien anar a parar a les empreses que treballen tot l’any per l’organització de la festa i a restaurar tot el material del Patronat de la Patum, però encara no està decidit.

La Patum és una de les festes més antigues de Catalunya, la primera notícia que tenim és la celebració del Corpus del 1454. El seu origen són els antics entremesos que desfilaven en les processons de Corpus amb la finalitat de propagar les Sagrades Escriptures.

Amb els anys s’ha anat convertint en una festa popular, deixant una mica de banda el caràcter religiós que tenia en els seus inicis. Esperem que l’any vinent ja estiguem tots vacunats i puguem tornar a gaudir de la festa del foc i xerinola més popular de Catalunya. De moment quedem-nos amb imatges d’altres anys.

La Patum 2018

Tags: La Patum

Notícies semblants: