Avui fa 15 anys que ens va deixar Pepe Rubianes.

Avui fa quinze anys que ens va deixar José Rubianes Alegret, un “galaico catalan com ell es definia. Va néixer l’any 1947 a Vilagarcia d’Arousa (Pontevedra) i va morir a Barcelona l’1 de març del 2009 víctima d’un càncer.

Pepe Rubianes va ser un actor, humorista i director de teatre va arribar a Catalunya de petit amb la seva família i es van instal·lar a viure a la Barceloneta, barri que sempre va estimar i on té un carrer dedicat, el carrer de Pepe Rubianes, antic carrer Almirall Cervera.

Pepe Rubianes ja té un carrer a la Barceloneta – 15.04.2018


A la Barceloneta va viure tota la seva joventut, va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, però la seva gran passió era el teatre. Amb tan sols setze anys va debutar en una obra de l’ONCE i ja a la universitat es va integrar en el Teatre Universitari de Cambra (T.U.C.), allà va començar la seva carrera teatral i allà va conèixer a la gent de Dagoll Dagom.

En els darrers anys de la seva vida es va caracteritzar pels seus monòlegs satírics, irònics i molt crítics contra la situació política, la monarquia i l’actualitat del moment. Ara ens preguntem quin monòleg faria actualment sobre la monarquia, el que ha passat amb el procés o la recent guerra encetada per Putin. Parlaria amb la llibertat que sempre ens tenia acostumats?,  hauria acabat a la presó fent companyia a Pablo Hasél o exiliat com Valtònyc?

Recordem el monòleg que va fer l’any 2003 que va anomenar: “Casa real, monarquia i otras fechorías

Tags: Pepe Rubianes

Notícies semblants:

Últimes Notícies