Una vacuna contra la Sida feta a Barcelona podria evitar el tractament diari amb antiretrovirals


2
2 points

Una vacuna desenvolupada a Barcelona podria significar un gran avanç en la lluita contra el VIH, el virus causant de la sida que tantes vides es va endur en les dècades dels 80 i 90 del segle passat. Afortunadament amb el tractament d’antiretrovirals s’ha reduït la mortalitat dels positius en VIH.

Ara l’IrsiCaixa, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i la companyia de biotecnologia, Aelix Therapeutics, han desenvolupat una vacuna que aconsegueix una resposta immunitària que millora el control del virus quan es retira el tractament antiretroviral. Això significaria que les persones infectades podrien deixar de prendre els antiretrovirals diàriament com ho fan ara, ja que el seu sistema immunitari no és capaç de lluitar contra el virus.

En els assajos clínics que s’han fet a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona el 40% dels participants van poder deixar els antiretrovirals durant sis mesos, els que van rebre placebo van haver de tornar al tractament al cap de tres mesos, excepte un que de manera espontània va controlar la malaltia. La vacuna fa que el sistema immunitari del pacient millori la resposta contra el virus.

La vacuna millora la resposta del sistema immunitari contra el virus, però de moment no evita que amb el temps es torni a debilitar. Segons declaracions de la investigadora Bea Mothe d’Irsi Caixa a RAC1:

“Haurem de combinar les vacunes amb altres immunoteràpies que ens permetin, d’una banda, augmentar l’efecte de la vacuna, però sobretot també mobilitzar el reservori. Ara el que tenim, amb aquest assaig clínic, és una d’aquestes peces”.

Els resultats d’aquest assaig clínic es van presentar ahir a la CROI (Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections 2021) una de les conferències més importants en el camp de la Sida.


T'agrada? Compartiex-ho!

2
2 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.