Els nens i nenes de Catalunya trien el nom del primer nanosatèl·lit  català, es dirà Enxaneta.

El passat dimecres 10 de març es va celebrar un acte al CosmoCaixa per comunicar el nom que havia resultat guanyador per batejar el primer nano satèl·lit de Catalunya, es dirà Enxaneta. Per triar el nom es va organitzar un concurs en el programa informatiu infantil del Canal Super3, l’InfoK, perquè fossin els nens i nenes qui triessin el nom.

En total quasi 10.000 infants van proposar 203 noms diferents pel primer nano satèl·lit català i Enxaneta va resultar el guanyador entre els 10 finalistes amb un 20% dels vots. L’Enxaneta sortirà a bord del coet Soyud2 des del cosmòdrom de Baikonur al Kazakhstan el pròxim dissabte 20 de març a les 7.07, hora catalana.

Aquest primer nano satèl·lit català impulsat pel govern de la Generalitat en el marc de l’estratègia New Space, permetrà millorar la connectivitat en el territori català. Cap a finals d’any o principis del 2022 està previst que s’enlairi el segon que servirà per a l’observació de la Terra i la lluita contra el canvi climàtic.

L’Estratègia New Space es basa en la utilització de dispositius de petites dimensions, els nano satèl·lits (dispositius que tenen una massa d’entre 1 i 10 kg.) com l’Enxaneta, que orbiten a baixa altura i que serviran per a millorar els serveis en el nostre territori. El llançament de l’Enxaneta el podrem veure en directe el pròxim dissabte.

També us pot interessar:

L’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà el Catalonia SpacePort, un port espacial per a missions de vol suborbital (19.12.2020)

Tags: Nanosatel.lit, New Space

Notícies semblants: