Ajornat fins demà l’enlairament de L’Enxaneta, el primer nano satèl·lit català.

Foto: @jordiPuignero

L’enlairament de L’Enxaneta, el primer nano satèl·lit català s’endarrereix un dia per motius tècnics. Estava previst per aquest matí a les 7.07 hora catalana des del cosmòdrom rus de Baikonur en Kazakhstan.

Segons el cap de l’agència espacial de Baikonur, poc abans de l’enlairament de l’Enxaneta que s’havia de fer a bord del coet portador Soyuz 2.1, s’ha detectat un augment del voltatge i per precaució s’ha decidit ajornar-ho fins demà a la mateixa hora 7.07 hora catalana9.07 hora de Moscou.

Esperem que demà puguem veure enlairar-se l’Enxaneta, esdeveniment que es podrà seguir en directe a través de la web Catalunya, ens posem en òrbita. Jordi Puigneró ha volgut compartir al seu perfil de Twitter les primeres imatges del coet que durà l’Enxaneta a l’espai.

Els nens i nenes de Catalunya trien el nom del primer nanosatèl·lit  català, es dirà Enxaneta.

 

Tags: Enxaneta, New Sapace

Notícies semblants: