Amazon obrirà dos nous centres de distribució a Catalunya

Segons ha informat TV3, el gegant del comerç electrònic Amazon obrirà dos nous centres de distribució a Catalunya, un a Mollet del Vallès que s’ubicarà en l’antiga fàbrica de Bacardí i l’altre a Vilamalla en el centre logístic del Far-Vilamalla a l’Alt Empordà.

Amb aquests dos nous centres ja seran 10 grans plantes de distribució que la companyia nord-americana fundada l’any 1994 tindrà a Catalunya, a més d’oficines i centres de petita distribució. Catalunya és una de les regions d’Europa on Amazon està més establerta i això en gran part és per la posició que té França envers el comerç electrònic.

A França tant la població en general com algunes autoritats fa temps que mostren el seu rebuig al comerç electrònic, apostant més pel comerç de proximitat, per això Amazon té molts problemes per implantar-se en territori francès i Catalunya representa per a ells un lloc estratègic per poder distribuir tant a Espanya com a França des de Vilamalla. També tenen previst obrir altres centres en zones frontereres del País Basc.

A Mollet del Vallès la promotora propietària dels terrenys on estava la fàbrica de Bacardí construirà una nau de 12.000 m² que cedirà en règim de lloguer a Amazon i grans aparcaments pels camions de distribució. Al parc logístic del Far- Vilamalla s’ubicaran en una parcel·la que una empresa de la Generalitat ha venut a una promotora britànica que construirà una nau de 85.000 m² amb possibilitat de fer dues plantes. El de Vilamalla serà un centre molt més gran per tal de poder donar servei a França que està a menys de 30 km.

També us pot interessar:

Cliccat.cat un projecte per crear el primer Centre Comercial online de botigues catalanes (13/05/2020)

Tags: Amazon

Notícies semblants: